Het vershil tussen redelijk en geweldig kattenvoer

0
201

Er zijn veel mensen die van kattenvoer houden, maar het is maar de vraag of veel van die mensen daadwerkelijk bereid zijn om onderzoek te doen naar wat het beste soort voer is voor hun katten. De meeste kattenliefhebbers nemen genoegen met kattenbrokjes en leggen hun vertrouwen in de kattenbrokjes die ze worden aangeboden door de dichtstbijzijnde supermarkt. Dat zal vast wel genoeg zijn denkt men; ongeacht hoe goedkoop het is, men het gaat dat de kwaliteit volstaat. Vraagt iemand zich wel af of goedkoop bij kattenvoer ook duurkoop is? Je zult verstelt staan hoe weinig kattenliefhebbers hierbij stil staan.

Het eerste dat mensen lijken te vergeten, is dat katten vleeseters zijn. Katten in het wilt eten geen enkele graankorrel of grasspriet als het gaat om een normale bron van voeding. Hun hele verteringssysteem is gericht op het verteren van vlees. Het zijn dan ook van nature jagers, die jagen op prooien voor hun vlees. Echter, de meeste kattenbrokjes bestaan uit zaden en groenten. Als je bedenkt hoe onnatuurlijk dat eigenlijk is voor een kat, kun je je daar best wel zorgen over maken.
We zijn dan ook veel te gewend aan het feit dat de markt ons brokjes aanbieden waar zo veel groenten in zitten. En zelfs als dat niet het geval is, dan zit het vol met zaden en groenten, terwijl de verpakking suggereert dat het vooral een maaltijd is vol vis en vlees voor de kat. Als je echter naar de nauwkeurige lijst ingrediënten kijkt, zie je al gauw veel plantaardige bronnen. Dit is nauwelijks in staat om je kat te voorzien van de juiste hoeveelheden eiwitten, en tegelijk teveel koolhydraten. Ook zitten er veel ingrediënten bij die op geen enkele manier bij kattenvoeding passen. Mensen zijn gewend aan ingrediënten met E-nummers, maar bij katten kan dit echt niet.

Wil je meer artikelen ontvangen? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!

Naam

Email